08
mar

Din guide till nära-nollenergibyggande (NNE)– för politiker och tjänstemän

Guide till NNE är ett kostnadsfritt seminarium för dig som arbetar inom kommunalt bolag och förvaltning samt för politiker inom samhällsbyggnad.

Den första april i år träder de nya reglerna om nära-nollenergibyggande igenom, och 2021 kommer en ytterligare skärpning av nivåerna för energihushållning. För att uppnå detta måste beställaren ställa krav på hållbara lösningar. Via bygglovsprocessen kan kommunen påverka att fler hållbara hus uppförs. Vi ger dig underlag för styrning och beslut.

Du och dina kollegor spelar just nu en mycket viktig roll för framtidens byggande. Dina beslut är viktiga för att klara de nya kraven. När du gått vår guide till Nära-nollenergibyggande kommer ni att kunna driva utvecklingen mot en hållbar framtid!
 
Vi har lång erfarenhet av utbildningar och projekt inom lågenergiområdet. Nu erbjuder vi på Passivhuscentrum Västra Götaland tillsammans med RISE (tidigare SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) er ökad kunskap och förståelse för hur de nya kraven påverkar kommande byggprojekt.

8 mars 2017, kl 11:30 – 15:30, Borås

Plats:

RISE (tidigare SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) Hus 14, Industrigatan 4, Borås. Föreläsningslokal: Joule

Program:

11:30 Välkommen till RISE, en visning av laboratorielokalerna i hus 14
12:00 Lunch
13:00 Vi bygger klimatsmart för framtiden!  Hans Eek, Passivhuscentrum Västra Götaland
13:40 BBR, NNE, BEN, Feby, Sveby, ByggaE,   - Hur hänger allt ihop? Svein Ruud, RISE Samhällsbyggnad
14:20 Ekonomi i hållbart byggande.  Karin Ahlström-Ullbro, Passivhuscentrum Västra Götaland
15:00 Kaffe och avslutande diskussioner
15:30 Seminarium avslutas

Anmäl dig till

info [at] passivhuscentrum [dot] se

 

14
mar

Energibyggare - handledarutbildning i Linköping

Linköping
Handledarutbildning för Energibyggare

Det webbaserade utbildningsmaterialet ”Energibyggare” är ett yrkesöverskridande interaktiv utbildningsmaterial som syftar till att ge Sveriges byggsektor en ökad kompetens inom området energieffektiva byggnader och förnybar energi. ”Handledarutbildning för Energibyggare” vänder sig till de som är intresserade av att att leda utbildningen Energibyggare hemma på sin egna byggarbetsplats inom företaget. Handledarens roll är att vara supportperson, ambassadör för utbildningen, diskussionsledare m.m.

  • Kurslängd: 1 dag
  • Förkunskaper: Erfarenhet av byggarbetsplatser eller byggsektorn, intresse för och baskunskaper i energieffektivt byggande och möjlighet att efter avslutad utbildning kunna handleda byggnadsarbetare och installatörer i det interaktiva utbildningsmaterialet.
  • Övrigt: Handledarutbildningen, inklusive lunch och fika, är avgiftsfri för deltagarna. Mer information: www.energibyggare.se. Deltagaren uppmanas att skapa ett inlogg till kursmaterialet på: http://energibyggare.instante.se/login/index.php. OBS! Obligatorisk närvaro på kursen för att bli godkänd.
  • Kursen är avgiftsfri
Plats: 
Linköping
Startdatum: 
ons, 2017-03-14
26
apr

Bygg & VVS-mässan Syd

MalmöMässan

Den 26-27:e april äger Bygg & VVS-mässan SYD rum. Under två dagar behandlas allt från renovering av miljonprogrammet till entreprenad- och upphandlingsrättsliga frågor vid miljöcertifiering av byggnader. 

Läs mer och anmäl dig här

28
apr

Internationella passivhuskonferensen 2017

Wien, Österrike

Konferensen äger rum 28-29 april i Messe Wien Congress Center. Workshops och studiebesök äger dock rum 24-30 april. 

Anmäl dig innan 20 februari och få reducerad anmälningsavgift. 

Läs mer om konferensen, workshops och studiebesök här