Passivhuscentrum Västra Götalands nya verksamhetschef

Per Andersson är ny tillförordnad verksamhetschef.

Per Andersson har varit projektledningschef på Passivhuscentrum Västra Götaland sedan drygt ett år tillbaka och från och med 18 augusti är han tillförordnad verksamhetschef.

– Det ska bli väldigt spännande att få vara med och leda Passivhuscentrum vidare i arbetet med våra viktiga framtidsfrågor och att utveckla bygg- och fastighetsbranschen. Passivhuscentrum Västra Götaland vill bekräfta sin roll som kompetenscentrum och vara en ledande aktör inom hållbart byggande, detta är en fantastisk möjlighet att få vara med på en sådan resa, säger Per Andersson. 

– Vi vill vara spindeln i nätet. En oberoende kunskapsspridande aktör som har övergripande koll på forskning, innovationer och demonstrationsprojekt. En förändringsagent helt enkelt, som gör arbetet med hållbart byggande förståeligt för branschen, säger han.

Hösten kommer att bli en spännande tid med flera stora händelser. Bland annat är Passivhuscentrum Västra Götaland engagerat i Nordic Architecture Fair på Svenska Mässan 7-8 november.  

– Nordic Architecture Fair innebär ett väldigt bra tillfälle att sprida kunskap om hållbart byggande och renovering till hela branschen, säger Per Andersson.

Per har jobbat med frågor som rör hållbart byggande sedan tjugo år i flera olika roller, bland annat som entreprenör, som byggherre, som konsult och med stadsutveckling. Han kommer att fortsätta sin övriga konsultverksamhet vid sidan om tjänsten som verksamhetschef.

Marie Grahn som tidigare varit tillförordnad verksamhetschef kommer nu att fortsätta arbetet med att utveckla kommunikationsarbetet i sin roll som kommunikationschef på Passivhuscentrum Västra Götaland.